Olümpial viis medalit võitnud ujuja peab hakkama saama miinimumpalgaga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alicia Coutts olümpiamedaliga.
Alicia Coutts olümpiamedaliga. Foto: SCANPIX

Austraalia Ujumisliit kulutas Londoni olümpiamängude ettevalmistuseks 30 miljonit eurot, ent mitmed tippujujad peavad treeningute kõrvalt tööl käima.

Austraalia ujumisliit sai eelmisel aastal sponsorrahadena 4,8 miljonit ja lisaks riigilt 6,5 miljonit eurot. Londonis viis medalit võitnud Alicia Coutts naaseb aga pärast olümpiat kodumaale tööle ning asub kasside liivakaste puhastama, kirjutab FOX Sports.

24-aastane Coutts on treeningute kõrvalt loomade varjupaigas töötanud juba kaks aastat ning plaanib seal jätkata kuni järgmise olümpiani. Londonis võidetud medalite eest maksab riik ujujale kokku ligi 85 000 eurot preemiat.

Sydney olümpial kulla võitnud Austraalia ujujate ametiühingu juht Daniel Kowalski sõnul on ujujate sissetulekud naeruväärsed. «Londonis võistelnud 47st ujujast 36 teenisid alla miinimumpalga,» rääkis Kowalski. «Suurem osa neist peab aastas läbi ajama 20 000 dollariga (17 000 euroga).»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles