Tsensuur: kõrgliigaklubi keelas ajakirjanikel fännidega rääkida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Southamptoni fännid endise peatreeneri Nigel Adkinsi pildiga.
Southamptoni fännid endise peatreeneri Nigel Adkinsi pildiga. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas 15. kohta hoidev Southamptoni jalgpalliklubi teatas, et ajakirjanikud ei tohi enam nende kodustaadioni ümbruses fännidega suhelda.

Southampton vallandas äsja ootamatult peatreeneri Nigel Adkinsi, kelle asemel nimetati ametisse argentiinlane Mauricio Pochettino. Fännide seas erakordselt populaarne Adkins tõstis klubi viimase kolme hooajaga Inglismaa tugevuselt kolmandast liigast kõrgliigasse ja seetõttu reageerisid poolehoidjad tema minemasaatmisele suure pahameelega. Esmaspäeval enne mängu Evertoniga kogusid ajakirjanikud väljaspool St Mary’s staadionit inimeste arvamusi, kui neile läheneti ja kästi lahkuda.

Ametlikuks põhjenduseks on Southampton toonud «turvalisuskaalutlused». Samas on klubi juba aastaid ajakirjanikega vägikaigast vedanud – kaks aastat tagasi keelati staadionile sissepääs kõigi väljaannete fotograafidel ja teatati, et edaspidi on võimalik pilte osta vaid klubi enda ametlikelt piltnikelt. Vihaste protestide tulemusel keeld küll tühistati, kuid kohaliku ajalehe Southern Daily Echo suhtes jäi see kehtima.

«Tundub, et nüüd saab ka muu meedia, sealhulgas BBC, tunda seda, mida meie oleme pidanud juba mõnda aega kogema,» kommenteeris Echo vastutav toimetaja Ian Murray veebilehele HoldTheFrontPage uut korraldust. «Rääkisime siis fännidega lihtsalt väljaspool klubi mõjupiirkonda. Uus keeld on erakordselt tobe, sest fännidel ei saa ju ometi oma arvamuse väljaütlemist takistada. See jätab mulje, et klubi ei salli ainsatki seisukohta, mis nende omaga vastuollu läheb.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles