Maailmarekordimees valmistub MMiks Tallinnas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Eaton.
Ashton Eaton. Foto: SCANPIX

Kümnevõistluse maailmarekordiomanik Ashton Eaton saabub Moskva kergejõustiku MMi eelsesse treeninglaagrisse Tallinnasse 21. juulil. Eatoniga koos tulevad Eestisse ka Kanada seitsmevõistleja Brianne Theisen-Eaton ja nende treener Harry Marra.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi on Eatoni valikuga mõistagi rahul. «See on suur tunnustus meil pakutavatele treeningvõimalustele, et maailmarekordiomanik ja olümpiavõitja valis hooaja olulisema stardi ettevalmistuskohaks just Tallinna,» rääkis Teigamägi.

Eelmisel aastal püstitas Ashton Eaton kaks maailmarekordit. Esmalt langes sisehooajal meeste seitsmevõistluse senine tippmark, mille Eaton oli aasta varem püstitanud Tallinnas. Pärast Istanbulis toimunud sise-maailmameistrivõistlusi on uueks maailmarekordiks 6645 punkti. Välishooajal ületas Eaton USA koondise katsevõistlustel Eugene’is Roman Šebrle nimele kuulunud maailmarekordi 13 punktiga – 9039 punkti – ning augustis võitis Londoni olümpiamängudel kuldmedali.

Eaton on sel aastal teinud ühe kümnevõistluse ning on 8291 punktiga maailma hooaja edetabelis hetkel 11. kohal. Kümnevõistluse maailma hooaja edetabelit juhib sakslane Pascal Behrenbruch 8514 punktiga ning ka tema harjutab Andrei Nazarovi juhendamisel just Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles