U17 ja U19 koondised loositi EM-valikgruppidesse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Toomas Huik

Täna toimus Šveitsis meeste U17 ja U19 vanuseklasside 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste valikgruppide loosimine.

U19 peab rinda pistma Türgi, Horvaatia ja Islandiga. Turniir toimub järgmise aasta oktoobri alguses Horvaatias. «Grupp on väga raske, aga meil on ka selles vanuses (sünd. 1996) väga hea aastakäik,» sõnas praeguse U-17 koondise peatreener Lars Hopp.

2015. aasta U19 Euroopa meistrivõistlused toimuvad Kreekas kaheksa meeskonna osavõtul. Eliitringi, kus selguvad seitse finaalturniiri pääsejat, saavad kokku 28 meeskonda ning eliitringis on oma koha kindlustanud kõrgeimat asetust omanud Hispaania.

U-17 koondise vastasteks on Poola, Gruusia ja Liechtenstein. Valikgrupi turniir toimub järgmise aasta oktoobri lõpus Gruusias. «Meile on see raske grupp. Aga ühtki n-ö "suurt" grupis ei ole, mistõttu on kõik võimalik,» sõnas Hopp. «Kahju, et kumbki turniir Eestis ei toimu, aga kõik on võimalik ka välismaal,» lisas ta.

U-17 Euroopa meistrivõistluste korraldaja on Bulgaaria. Ülejäänud 15 finaalturniirile pääsejat selgitatakse välja 13 valikgrupis. Kõikidest alagruppidest pääsevad eliitringi kaks parimat ning lisaks kokku viis parimat kolmanda koha omanikku. Koha eliitringis on kindlustanud Saksamaa, kellel oli esimene asetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles