Kalevi üllatusmees hoidub mugavustsooni jäämast

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooajaeelsetes kontrollmängudes polnud Erik Keeduse (palliga) roll veel nii suur, kui see praeguseks on kujunenud.
Hooajaeelsetes kontrollmängudes polnud Erik Keeduse (palliga) roll veel nii suur, kui see praeguseks on kujunenud. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo põhimeeste hulka kerkinud Erik Keeduse plussid: sitkus ja mängu väga hea mõistmine.

Korvpalli Ühisliigas kaks järjestikust võitu kogunud Kalev/Cramo üheks üllatusmängijaks on kujunenud suvel meeskonnaga liitunud Erik Keedus – 198 cm pikkune mängumees, kellest Eesti koondise peatreener Tiit Sokk on püüdnud vormida isegi mängujuhti, kuid kes Eesti esiklubis mängib nüüd hoopis suure ääre positsiooni.

«Keedust värvates võtsime teda kui universaalset mängijat, keda saab kasutada väga erinevatel positsioonidel,» rääkis Kalevi peatreener Alar Varrak ning lisas, et oma senise meistriliiga karjääri TTÜs veetnud 24-aastane mängumees on talle alati sümpatiseerinud. «Tegemist on väga sitke vennaga, kes mõistab mängu väga hästi.»

Suvel Eesti B-koondises harjutanud ja mänginud Keedusele ei ennustatud hooaja hakul Kalevis kuigi olulist rolli. Suure ääre kohal pidid tegutsema hoopis Rumeeniast naasnud koondislane Reinar Hallik ja juba mitu hooaega Kalevis oma tundi oodanud Kristjan Kitsing. Kuid nagu selgitas Varrak, mängisid need mehed ebakindlusega hooajaeelsetel kontrollkohtumistel ise trumbid Keedusele kätte.

Eesti meistriliiga avavoorus usaldati Keedusele Rocki ja Eesti koondise raudvara Janar Taltsi katmine ning selle mänguga tõstis ta end vähemalt praeguseks Kalevi põhimeeste hulka. Ühisliigas jäi Keedus Kubani Lokomotivilt saadud suure sauna ajal pingile, kuid kolmes järgmises kohtumises on viibinud platsil keskmiselt 27 ja pool minutit ning lisaks heale kaitsemängule kogunud selle ajaga keskmiselt 9,3 punkti.

Nii Varrak kui ka Keedus ise tunnistavad, et just mäng Rockiga oli edasise suhtes suure tähtsusega. Varraku sõnul selgitati Keedusele põhjalikult, kuidas Taltsi vastu mängides oma rolli täita, ning ta viis kõik juhised edukalt ellu.

«Sellel positsioonil mängivate vastaste jaoks on ta ebamugav. Näiteks viimases Ühisliiga mängus ei teinud Samara suur äär Kaspars Berzins tema vastu midagi,» kiitis Varrak eelkõige Keeduse kaitsemängu. Pallur ise lisas, et füüsilise jõu poolest jääb ta oma vastastele alla, kuid seda tuleb kompenseerida kiiruse ja osavusega. «Lauapalle ma eriti ei saa, kuid kaitses mängides on peamine, et jõuaksin igas olukorras oma vastasele ette. Kui ma lasen neil palli saada ja hakata selg ees mängima, jään hätta.»

Keedus tunnistas, et meelsamini mängib ta siiski positsioonidel number kaks ja kolm ehk tagamängija või väikese äärena. Samas pole tal ka oma praeguse rolli vastu midagi, kuna see annab võimaluse Eesti mõistes tipptasemel tegutseda.

«Loomulikult ei läinud ma Kalevisse mõttega, et istun ainult pingil, vaid tahtsin ikka mängida. Praegu olen seda saanud ja tegelikult isegi rohkem, kui oleksin arvanud,» rääkis Keedus. «Päris rahul ma siiski oma mänguga ei ole – tean, et mugavustsooni ei saa minna.»

Keeduse sõnul käib koha eest põhikoosseisus tõsine võitlus. Ta rõhutas, et meeskonnasisesed konkurendid Kitsing ja Hallik on head mängijad ning treeningutel käib korralik madistamine. Esimest hooaega sellisel tasemel palliv mees leiab, et sisemine konkurents tuleb kasuks kogu meeskonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles