Jalgpalli meistriliigas mängib tuleval hooajal lisaks Pärnule ka Viljandi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tulevik
Viljandi Tulevik Foto: Marko Saarm / Sakala

Jalgpalli Eesti meistriliiga tulevase hooaja geograafia laienes märkimisväärselt, sest lisaks otse kõrgliigasse kerkinud Pärnule kindlustas üleminekumängude kaudu koha meistriliigas ka Viljandi Tulevik.

Sel hooajal meistriliigas üheksanda kohaga lõpetanud Jõhvi ja Tuleviku avamäng Viljandis lõppes 0:0 viigiga ja nii teadsid viljandlased enne tänast kordusmängu, et ka väravatega viik viib nad järgmiseks hooajaks aste kõrgemale. Lokomotiiv asus küll kohtumist 53. minutil Stanislav Jablokovi väravast juhtima, ent 71. minutil Indrek Ilves viigistas.

Rohkem väravaid täna ei löödudki ja see tähendab, et pärast 2010. aastat mängib meistriliigas taas Viljandi Tuleviku nimega meeskond. Tollal lõpetati hooaeg küll seitsmenda kohaga, kuid pärast hooaega tõmmati joon alla koostööle senise emaklubi FC Floraga ning Tuleviku nimeline klubi jätkas vaid oma mängijate toel mängimist tugevuselt kolmandas liigas. Et säilitada linnale väljateenitud meistriliiga koht, mängis 2011. ja 2012. aastal meistriliigas FC Viljandi nime kandnud ja samuti Floraga seotud klubi, kasutades valdavalt mehi, kes Flora põhimeeskonda ei mahtunud. Mulluse hooaja eel saadeti FC Viljandi nime kandnud klubi laiali.

Seega pallib järgmisel hooajal Eesti meistriliigas neli meeskonda Tallinnast (Levadia, Kalju, Flora ja Infonet) ning kuus meeskond ülejäänud Eesti linnadest - Sillamäe Kalev, Paide Linnameeskond, Tartu Tammeka, Narva Trans, Pärnu Linnameeskond ja Viljandi Tulevik.

JÕHVI FC LOKOMOTIV - VILJANDI JK TULEVIK  1:1 (0:0) LÕPPSEIS

Väravad: 53. Stanislav Jablokov - 71. Indrek Ilves
Hoiatused: 40. Aleksandr Vladimirov, 61. Kevin Kaivoja, 69. Oleksandr Voltškov, 70., 90. Deniss Kulikov - 61. Raiko Mutle, 64. Tanel Lang
Eemaldamine: 90. Deniss Kulikov

FC Lokomotiv: 1-Matrossov, 21-Jablokov, 22-Zahharenkov, 14-M. Bazjukin, 5-Kaivoja, 13-Smirnov, 18-Voltškov, 11-Kulikov, 23-Vladimirov, 16-Jõgi, 17-Nimulin.
Varus: 25/28-Smelkov, 19-Gritsjuk, 20-Potapov, 24-S. Bazjukin.

JK Tulevik: 1-Nõmm, 6-Saar, 13-Henn, 2-Mutle, 25-Normann, 15-Lang, 4-Ilves, 14-Kübar, 7-Roman (73. 3-Berggren), 17-Peips, 10-Teor.
Varus: 23-Loigo, 3-Berggren, 8-Tölpus, 16-Hanson, 12-Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles