Uus-Meremaa üllatusvõit lõi kohamängude paarid segi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UUs-Meremaa korvpallikoondise peatreener Nenad Vicinic
UUs-Meremaa korvpallikoondise peatreener Nenad Vicinic Foto: Reuters

Korvpalli MMi alagrupiturniiril kolmanda kohaga üllatanud Uus-Meremaa lõi segi homme algavate kaheksandikfinaalide tabeli ning nullis ära mõne koondise viimase vooru kahtlasena tundunud mängu.

Näiteks Kreeka ja Venemaa kohtumises oli näha, kuidas Kreeka justkui väga ei soovinud võitu. Nende arvestus oli ilmselt selge: kaotus Venemaale, jätab nad alagrupis kolmandaks, mis peaks kaheksandikfinaalis andma vastaseks Prantsusmaa, Venemaa kohtuks aga tiitlikaitsja Hispaaniaga.

Kuid kuna Uus-Meremaa alistas eile õhtul Prantsusmaa, tõstis see Hispaania ikkagi omas alagrupis teiseks, ehk Kreeka vastaseks. Uus-Meremaa ise läheb kokku Venemaaga ning Prantsusmaa saab vastaseks korraldajamaa Türgi.

Hispaaniale mõistagi asjade selline käik sobis, kuna nüüd on nad USAga tabeli erinevatel pooltel ning väldivad teineteist kuni finaalmänguni. Kui sinna mõistagi jõutakse.

MMi kaheksandikfinaalide tabel näeb välja järgmine:

Serbia – Horvaatia

Hispaania – Kreeka

Sloveenia – Austraalia

Türgi – Prantsusmaa

USA – Angola

Venemaa – Uus-Meremaa

Leedu – Hiina

Argentina - Brasiilia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles