Klavan sai kõvasti kiita: tal on käsil Liverpooli-ajastu parimad päevad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan jagab maid Evertoni noore ründaja Dominic Calvert-Lewiniga.
Ragnar Klavan jagab maid Evertoni noore ründaja Dominic Calvert-Lewiniga. Foto: Simon Bellis/Sportimage/PA Images/SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas sel hooajal Liverpooli eest seni kümme liigamängu kirja saanud Ragnar Klavan pälvis tunnustust väljaande Liverpool Echo nimekalt ajakirjanikult James Pearce’ilt, kes märkis, et eestlane tunneb end meeskonnas aina kodusemalt.

«Ragnar Klavan, kes ei suutnud aasta tagasi isegi Lucas Leiva ees algkoosseisu pääseda, naudib oma Anfieldi-karjääri kõige paremat perioodi,» kirjutas Pearce artiklis, kus kiitis Liverpooli mullusega võrreldes tehtud edusammude eest. Kiita said ka teised kaitsjad. «Dejan Lovren jättis Evertoni vastu juhtunu sihikindlalt selja taha, noor Joe Gomez teeb aga pidevaid edusamme. Mängus Bournemouthi vastu olid kaitseliini distsipliin ja võime asetust hoida sama muljetavaldavad kui ründajate innukus,» märkis Pearce.

Lisaks tegi Pearce tähelepaneku, et ehkki kõik räägivad jätkuvalt Liverpooli kaitseliini ebakindlusest, pole mängust lastud endale väravat lüüa juba ligi kuu aega. Viimati kukkus pall mänguolukorras Liverpooli väravasse Chelsea ründaja Williani poolõnnelikust pealelöögist 25. novembril, seejärel on kuues kohtumises Liverpooli vastu skoori teinud vaid Brightoni ründaja Glenn Murray ja Evertoni ründaja Wayne Rooney – mõlemad penaltist.

Üheksa viimase liigamänguga on Liverpoolile löödud neli väravat ja nagu öeldud, on kaks neist sündinud penaltipunktilt. Seejuures on Klavan neist üheksast mängust väljakul viibinud seitsmes, jättes vaid haiguse tõttu vahepeal kaks kohtumist vahele. Kokku on ta platsil käinud kümnes liigakohtumises, ühes liigakarika mängus ja kolmes Meistrite liiga alagrupikohtumises. Eelmisel hooajal sai Eesti koondise kapten kõigis sarjades kirja 25 ja liigas 20 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles