Ametlik: Samuel Eto’st saab maailmas enim teeniv jalgpallur

Madis Kalvet
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milano Interis mängides sai Samuel Eto'o teha koostööd Jose Mourinhoga. Nüüd on mehed taas ühes meeskonnas.
Milano Interis mängides sai Samuel Eto'o teha koostööd Jose Mourinhoga. Nüüd on mehed taas ühes meeskonnas. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalliklubi Milano Inter soostus müüma oma tähtründaja Samuel Eto’o Venemaa klubile Mahhatškala Anži. Dagestanis asuv meeskond teeb Kameruni koondise ründajast nüüd maailmas suurimat palka saava jalgpalluri.

Venemaa klubi maksab 30-aastase Eto’o eest itaallastele 25 miljonit eurot ja Eto’o hakkab ühe hooaja eest teenima 20,5 miljonit eurot puhtalt kätte. Venemaal on tihti tavaks, et klubid maksavad suurte staaride eest ka maksud ära ehk lepingul oleva summa saavad mängijad ka palgapäeval kätte.

«Täna jõudsid kaks jalgpalliklubi omavahel Samuel Eto’o ülemineku osas kokkuleppele. Kokkuleppele jõuti kõikides tingimustes,» teatas Anži. «Homme läbib jalgpallur meditsiinilise kontrolli ja seejärel sõlmitakse temaga kome aasta pikkune leping.»

Neljapäeval saabub Eto’o juba uue koduklubi juurde, et hakata valmistuma laupäevaseks Venemaa liiga kohtumiseks Eesti koondislase Dmitri Kruglovi koduklubi FC Rostoviga.

Eto’o on oma karjääri jooksul võitnud kolmel korral Meistrite liiga – 2006. ja 2009. aastal FC Barcelonaga ning 2010. aastal Interiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles