Meedia: Kimi Räikköneni F1-karjäär sõltub suuresti Schumacherist

Henry Lääne
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Vormeliportaal F1 Insider kirjutab, et Mick Schumacheri areng mõjutab suuresti Kimi Räikköneni F1-karjääri. Nõnda väidab ajakirjanik Leo Turrini, kellel on Ferrari tiimiga head sidemed.

Seitsmekordse F1-tšempioni Michael Schumacheri 21-aastane poeg sõidab praegu F2-sarjas ning kuulub Ferrari noorteakadeemiasse. Turrini sõnul võib sakslane juba järgmisel aastal jõuda võidusõidumaailma kuninglikku klassi, kui ta suudab tänavu näidata häid tulemusi.

Tõsi, Schumacher ei pääseks kohe Ferrarisse, kus sõidavad järgmisel aastal Renault'st üle tulev Carlos Sainz juunior ja Monaco supertalent Charles Leclerc. Ta liituks Alfa Romeoga, millel on Ferrariga tihedad sidemed.

Peaks kõik õnnestuma, võtaks Schumacher Turrini sõnul üle 40-aastase 2007. aasta maailmameistri Räikköneni koha. «Kui plaanidega nõustutakse ja Mick on edukas, näeme, et Kimi lõpetab karjääri. See oleks ühe ajastu lõpp, kuna 2006. aastal võttis tema üle Michael Schumacheri koha Ferraris.»

Mick Schumacher võiks vormeliekspertide sõnul tegelikult juba sõita F1-sarjas, kuna tal on tugev taust ja palju toetajaid. Ema Corinnaga karjääri arendav noormees ei taha aga kiirustada ning on arenguredelil astunud ülespoole vaikselt.

Noor sakslane võitis tunamullu F3-sarja, olles ühes tiimis eestlase Ralf Aroniga. Sel samal hooajal osales võistluses ka praegu Red Bulli noortetiimi kuuluv Jüri Vips. Hooaja lõpus oli Vips üldarvestuses neljas ja Aron kuues.

Räikkönen on startinud 312 vormel 1 etapil, millest on võitnud 21 ja jõudnud veel 103 korda poodiumile. Mullu oli Alfa Romeos tema debüüthooaeg, veel kaks aastat tagasi sõitis soomlane Ferrariga, kellega ta krooniti ka 13 aastat tagasi maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles