Uus-Meremaa ralli jääb ära, sest riik on lukus

Toimetas Ville Arike
Copy
Ott Tänak sai rattad maast lahti viimati märtsikuus, Mehhiko rallil. Uut võimalust tuleb jätkuvalt oodata.
Ott Tänak sai rattad maast lahti viimati märtsikuus, Mehhiko rallil. Uut võimalust tuleb jätkuvalt oodata. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Eile teatas ralliportaal DirtFish MM-sarja Soome ja Uus-Meremaa rallide ärajäämisest. Eile tuli soomlaste ning täna ka uusmeremaalaste kinnitus sellele.

Ehkki Uus-Meremaa rallini jäänuks veel kolm kuud aega (see pidanuks toimuma septembri alguses), sai otsustavaks asjaolu, et riik on koroonapandeemia tõttu väliskülalistele endiselt suletud ning lähitulevikus pole näha, millal võiksid piirid avaneda, teatas WRC koduleht. 

«Sai selgeks, et kuivõrd suletud piiride korral on tuhandate väliskülaliste MM-etapi logistikat võimatu korraldada, pole 2020. aasta septembri kuupäevad ralli jaoks praktilised,» ütles MM-ralli kohalik juht Michael Goldstein.

«Oleme viimase 12 kuu jooksul teinud MM-etapi võõrustamiseks ära suure töö. Meil on kahju, et võistlust ei toimu, kuid maailmas toimuva kontekstis pole kahjuks teist võimalust,» lisas ta.

Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) rallidirektor Yves Matton märkis: «Olime väga elevil, et Uus-Meremaa sai pärast seitsmeaastast vaheaega taas MM-etapi ning tõeliselt kurvad, et rallit sel aastal ei toimu.»

Uus-Meremaast loodeti hooaja üht tippsündmust, Aucklandi ümbruse teedel loodetakse kihutada järgmisel aastal. Tänavuses kalendris on esimene ralli, mida pole ära jäetud või edasi lükatud, septembri lõpus Türgi ralli.

MM-sarja juhib kolmelt etapilt kogutud 62 punktiga Sebastien Ogier, Ott Tänak asub 38 punktiga viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles