Wimbledonis kehtivad teised reeglid: venelasi ähvardab slämmiturniiril osalemise keeld (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev. Foto: INSTARimages.com/INSTARimages/Cover Images/SCANPIX

Venemaa ja Valgevene tennisistid saavad praegu tennisemaailmas täiesti vabalt edasi mängida ning ainsaks sanktsiooniks on neutraalse lipu all võistlemine. Nõnda lihtne pole aga olukord Wimbledonis, sest seal ei ole maailma tennise katuseorganisatsioonidel mingit mõjuvõimu.

Wimbledoni tenniseturniiri korraldab The All England Club (AELTC), mis on eratenniseklubi. Neile kuuluvad kõik Wimbledonis kasutatavad muruväljakud ning seetõttu saavad ka nemad otsustada, keda turniirile lubada.

AELTC ei pea seega kartma ühtegi karistust, kui nad peaksidki mõne mängija osalemise ära keelama. Üheks, keda võib oodata potentsiaalne keeld, on Daniil Medvedev. Lisaks maailma teisele numbrile võib sarnane saatus oodata ka teisi Venemaa või Valgevene mängijaid.

Kui maailma tennise katuseorganisatsioonid ATP või WTA keelaksid mõnel Venemaa mängijal Wimbledonis osalemise, siis võivad sportlased kohtusse pöörduda argumendiga, et ATP või WTA takistab neil elatist teenida olukorras, mille üle neil puudub kontroll. AELTC võib aga sõda alustanud Venemaale ja nende liitlaseks olevale Valgevenele säärase keelu määrata.

Wimbledoni tenniseturniiril mängitakse 27. juunist 10. juulini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles