Andrus Veerpalu jääb vähemalt esmaspäevani kodusele ravile

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Davosi treeningulaagri lõppedes haigestunud ja kolmapäeval Eestisse jõudnud Andrus Veerpalu pole juba mitu päeva treeninud. Tõbine suusatamise olümpiavõitja püsis eile õues paukunud pakasega koduseinte vahel ja suure tõenäosusega ei välju ta sealt enne esmaspäeva.


«Vestlesin Andrusega viimati neljapäeva õhtul. Siis oli ta väga haiglase häälega ja voodis pikali,» rääkis Eesti suusakoondise füsioterapeut Lauri Rannama. «Kui inimesel on palavik, siis see näitab, et organism võitleb haigusega. Samas muudab palavik inimest nõrgemaks.»

Kuigi viirusinfektsioon on Veerpalu jaoks praegu peamine häda, ei saa alahinnata ka haigusega samal ajal tekkinud põlvevalu. Treener Mati Alaveri sõnul kavatseb Veerpalu näidata jalga ka doktor Toomas Teinile, kuid Tartusse arsti vastuvõtule sõitmisest ei tule enne tervenemist midagi välja. Ilmselt jääb see käik esmaspäevaks.

Aeg aga tiksub halastamatult – Oslo MMi 15 km klassikasõiduni on jäänud üheksa päeva. Üha pikemaks veniv treeningupaus toob aga kaasa saatuslikud tagajärjed. Eesti suusakoondisega Norras Drammenis MK-etapil viibiva Alaveri sõnul võib tekkida olukord, kus enne MMi ei jõuta vajalikke ettevalmistavaid treeninguid teha. Sellisel juhul polevat aga 40-aastasel suusamehel üldse mõtet Oslosse sõita.

Esialgu oli MMi sõidu jaoks suure tähtsusega prooviks mõeldud just täna toimuv Drammeni MK-etapp. Uuest olukorrast lähtudes panid Alaver ja Veerpalu viimase raske töö tegemise kuupäevaks 25. veebruari. See eeldab aga selleks ajaks tervenemist. Oslosse peaks ta lendama kaks päeva enne starti, 27. veebruaril.

Alaveri sõnul otsustatakse järgmised käigud esmaspäeval.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles