Avalda arvamust: kas Andrus Värnik suudab veel odaviskemaailma tippu tõusta?

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik.
Andrus Värnik. Foto: Toomas Huik

Endine odaviske maailmameister Andrus Värnik teatas, et hoolimata viimaste hooaegade ebaõnnestumisest ei anna ta alla ja plaanib edasi tõsiselt treenida. Postimees.ee toob välja Värniku viimaste aastate paremad tulemused ja küsib lugejalt, kas meie odakuulsus suudab veel maailma tippu murda. 

Värniku esimene medal tiitlivõistlustel tuli 2003 aastal, kui ta mõneti üllatuslikult tulemusega 85.17 Pariisis toimunud MMil hõbemedali võitis. Samas oli Värnik samal aastal visanud Eesti rekordi 87.83, mis on mehe isiklik tippmark siiamaani. Järgmisel aastal Ateenas peetud olümpiamängudel sai Värnik tulemuseks 83.25 ja jäi kuuendaks.

2005. aastal saabus aga Värniku sportlaskarjääri tipphetk, kui ta Helsingis üllatuslikult maailmameistriks krooniti. Värnik sai kirja tulemuse 87.17. Videot Värnikule MM-tiitli toonud visest näeb siit!

MM-tiitlile järgnenud aastatel toimus aga allakäik. 2006 aastal visatud 84.85 oli veel tippklassist, kuid järgmistel hooaegadel oli raskusi isegi 80 meetri ületamisega.

2007 aastal jäi tippmargiks 75.96, 2008 aastal 81.11, 2009 aastal 82.00 ja lõppenud hooajal 74.50. Lisaks sportlikele tagasilöökidele paistis Värmik aga silma isikliku elu pahandustega.

1. augustil 2006 sõitis Värnik 163 km/h kohas, kus suurim lubatud kiirus oli 90 km/h ning kaotas juhiload. 2007. aasta aprillis jäi Värnik Tallinnas Ehitajate teel oma autot Audi A6 juhtides vahele juhiloata sõiduga. Värnikult oli juhtimisõigus kiiruse ületamise tõttu ära võetud. Politsei vormistas talle väärteoprotokolli ja määras karistuseks rahatrahvi, mille suurust ei avalikustatud. 16. jaanuaril 2010 tabas politsei Värniku Tallinnas Tehnika tänaval alkoholijoobes autoroolist. Politsei karistas teda 12 000 krooni suuruse rahatrahvi ja juhtimisõiguse äravõtmisega neljaks kuuks. Lisaks on teda vahepeal süüdistatud käekella varguses, aga ka niisama ohjeldamatus pidutsemises.

Selle hooaja lõpus teatas Värnik aga, et plaanib edasi treenida ja jätkab koostööd ilmselt endise treeneri Sulev Lepikuga.

Avalda arvamust: kas kunagine maailmameister suudab taas odamaailma tippu tõusta või on tema karjäär lõpusirgel? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles