Hokimeeste kiirvisiit sinna, kuhu nad ei kuulu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti hokikoondis kaitsetööd tegemas
Eesti hokikoondis kaitsetööd tegemas Foto: Toomas Huik

Eesti jäähokikoondis jäi 1. divisjoni turniiril Kiievis võiduta ja langes tagasi 2. divisjoni. Laupäeval jäädi otsustavas mängus alla Leedule 2:5.



Eesti koondise kirstunaelaks said karistusminutid. Liiga tihti tuli arvulises vähemuses olles vastase rünnakuid tõrjuda. Paraku ei saadud sellega sugugi alati hakkama – näiteks kaks esimest väravat viskasid leedulased just siis, kui mõni Eesti koondise hokimees veetis aega karistuspingil.

«Midagi pole parata, parem võitis,» sõnas Eesti Jäähokiliidu peasekretär Riho Soonik eile õhtul pärast pikka bussisõitu Ukraina pealinnast Tallinna. «Meie jaoks oligi tähtis vaid see viimane mäng, kuid kogu turniiri jooksul oli näha, et Leedu on meist veidike parem. Samas ei saa öelda, et meie mehed oleks mänginud halvasti – kõik andsid endast maksimumi.»

Paraku polnud seekord väidetavast maksimumist abi ja pärast välkvisiiti 1. divisjoni ootavad tuleval kevadel Eesti koondist taas nõrgemad vastased. Pole võimatu, et see turniir mängitakse taas Eestis.

«Üritame tulevaks hooajaks saada endale kolme MM-turniiri,» rääkis Soonik. «Mõni neist ikka antakse.» Mullu peeti 2. divisjoni turniir samuti Eestis ja toona suudeti kodus saada kindel võit.   

Üle mitme aasta õnnestus Eesti hokijuhtidel saada koondisse peaaegu kõik parimad mehed – kohal oli isegi pidev puuduja Toivo Suursoo.

Ülikogenud meeste kõrval mahtus meeskonda ka mitu kõigest 18-aastast hokipoissi. Samas polnud valik kuigi lai, koguni 11 meest mängib klubihokit Eesti meistriliigas, mille kõrgest tasemest pole võimalik rääkida. Mängis ju amatööride tasemel peetud Eesti meistriliigas vaid kolm meeskonda.

Esialgu pole selge, kas koondise peatreener Dmitri Medvedev jätkab ametis ka tuleval hooajal. «Sõlmisime temaga 1+1 lepingu, ent MMi emotsioonid on alles liiga värsked, et teisest aastast rääkida,» tõdes Soonik. «Samas sai ta oma tööga korralikult hakkama ja meeskond mängis võimetekohaselt.»

Tulevaks hooajaks tõusid kõrgemasse divisjoni Kasahstan ja Itaalia. Seejuures tugineb Kasahstani edu just ühe tugeva superklubi olemasolule – KHLis mängivale Astana Barõsile. Sarnaselt Eestiga kukkus aste madalamale Hispaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles