Ott Tänak tervisest: spetsiaalne teraapia pole enam vajalik

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Valitseva autoralli maailmameistri Ott Tänaku sõnul on ta Monte Carlo karmist avariist taastunud ning vaatab julgelt Mehhiko etapi suunas. Eestlase sõnul peituvad ookeani taga sõidetava etapi suurimad väljakutsed kuumuses ja kõrguses.

Tänak tunnistas pärast Rootsi rallit, et tegelikult oli Monte avarii tõttu õhus ka variant etapist loobumiseks. Nüüd on mees enda sõnul täielikult taastunud ning valmis võitlema enda esimese Mehhiko etapivõidu eest.

«Ma ei ole enam teinud spetsiaalseid lisa harjutuskordi füsioterapeudiga. Kõik on korras ja mul läheb hästi. Tegime pärast õnnetust spetsiaalselt tööd, aga hetkel pole see enam vajalik,» ütles eestlane ralliportaalile Dirtfish.

Tänaku sõnul on Mehhiko üks põnevamaid etappe. «Fännide poolest on Mehhiko imeline koht. Seal on palju pealtvaatajaid, kes on väga emotsionaalsed. Ka ei ole midagi paremat, kui tulla rõskest talvest sooja Mehhiko päikese kätte,» kirjeldas rallipiloot.

Mehhiko etapp peetakse merepinnast kõrgel ja suures kuumuses, mis muudab selle sõitjatele väljakutsuvaks. «Füüsiliselt saab raske olema. Sel kõrgusel ei ole eriti hapnikku, mistõttu tuleb oma stiili kohandada. Kurve tuleb läbida sujuvalt ja lendlevalt. Kui mootorivõimsus on vähenenud, on see efektiivseim viis sõitmiseks,» selgitas Tänak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles