Kuusmaa saab kaardipakki ameeriklasest tagamehe

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa. Foto: Liis Treimann

Kalev/Cramo korvpallimeeskond toob hooaja tähtsamateks kohtumisteks oma rivistusse viienda leegionäri.
 


«Leppisime tingimustes kokku ja saatsime lepingu agendile allkirjastamiseks,» rääkis Kalevi mänedžer Kaarel Sibul. «Järgmisel nädalal mängime Venemaal, selleks ajaks ei jõua me viisat vormistada, ent pole võimatu, et ta tuleb selleks ajaks juba Tallinna ja teeb siin koos esiliiga meeskonnaga esimesed treeningud.»

Jutt käib 24-aastasest Solomon Bozemanist. 185 cm pikkune tagamees on pallinud neli hooaega USA üliõpilasliigas NCAA, neist viimased kaks aastat õppis ja mängis ta Arkansases. Möödunud hooajal viskas ta 36 mängu jooksul keskmiselt 16,6 punkti ja andis 2,8 söötu.

Tänavust hooaega alustas Bozeman USA D-liigas, kus pidas vastu pisut üle ühe kuu, mille jooksul tegi kaasa 12 kohtumises. Keskmiselt 20 mänguminutiga kogus ta keskmiselt kaheksa punkti ja andis kolm söötu. Jaanuaris siirdus ta Makedooniasse, ent seal jäid tema esitused kahvatuks. Kahes mängus sai ta keskmiselt väljakule vaid neljaks minutiks.

Kalevlased vaatasid mängijate turul ringi juba pikka aega. Peatreener Aivar Kuusmaa sõnul vajasid nad mängijat, kes raskel hetkel julgeks võtta mängu enda peale, teha teravaid läbimurdeid ja tabada viskeid.

Seni võis loota, et seda rolli täidab lätlasest leegionär Armands Škele, ent teist hooaega Kalevis palliva mehe esitused on ebastabiilsed. Näiteks viimasel ajal on tal suuri probleeme palli korvi saatmisega.

«Vastased on õppinud Škele mängu tundma, seepärast on tal korvi alla murdmine keerulisem. Sellisel juhul tuleb eemalt sisse visata, aga tal ei lähe. Samas annab ta mõnikord nii kuldseid sööte,» hindas Kuusmaa lätlase esitusi vastuoluliseks. Kolmapäeval Baltailt saadud valusas kaotusmängus oli treeneril pretensioone ka teiste leegionäride suhtes.  

Seepärast kulubki uus jõud Kalevile marjaks ära. Bozeman peaks olema mängija, keda treenerid saavad kasutada nii viskava tagamängija kui mängujuhi positsioonil. Mõistagi suurendab see tagaliinis meeskonnasisest konkurentsi. Uus mees peab näpistama mänguminuteid Tanel Sokult, Reimo Tammelt, Gert Dorbekult ja Armands Škelelt.

Kalev vaatab värsket jõudu palgates juba tulevikku. Juhul kui paberid saavad allkirjastatud, leiab sealt punkti, mis annab Kalevile järgmise hooaja lepingu suhtes eelisõiguse. Seda kasutatakse muidugi vaid juhul, kui ameeriklane näib Kalevi jaoks väärt mängumehena.   

Järgmised kaks mängu peab aga Kalev saama hakkama veel Bozemanita. Esmaspäeval kohtutakse Balti liiga arvestuses Triumfiga, kaks päeva hiljem minnakse Ühisliigas Kaasanis vastakuti Euroliigas hiilgava Unicsiga.

Raske välisturnee eel on Kalev üsna nigelas seisus. Eile varahommikul bussiga Leedust naastes oli mitu meest haigusest murtud. Haiguselaine hakkas meeskonda õõnestama juba enne kolmapäevast mängu Baltaiga.

«Dorbek jäi esimesena haigeks, siis hakkas Varbanov oksendama, poolhaiged olid ka Saks, Toome ja Tamm,» loetles Kuusmaa. «Täna (eile – toim) teatas haigestumisest Kitsing. Mäletan, et möödunud aastal oli meil veebruaris sama probleem – haigused ja vigastused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles