Bamba Fall pääseb koos Kaleviga Riiga mängima

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo keskmängija Bamba Fall.
Kalev/Cramo keskmängija Bamba Fall. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kalev/Cramo korvpalliklubi on saanud hakkama väikese imega – nende keskmängija Bamba Fall jookseb tuleval neljapäeval Riias Balti liiga veerandfinaali esimeses kohtumises koos kaaslastega väljakule.


Iseenesest ei tohiks olla selles midagi kummalist, et hooaja teises pooles tiimi põhitsentriks kerkinud 217 cm pikkune mees meeskonda kuulub. Küsimus polnudki 25-aastase Falli mänguoskustes, sportlikus vormis või tervises, vaid hoopis poliitilistes mängudes.

Läti riik ei tunnista Falli kodumaaks oleva Senegali passi ja seepärast on selle riigi alamatel Lätti pääsemine tõkestatud.

Kalevi klubi asjaajamisega tegeleva Gerly Kostla sõnul otsiti abi välisministeeriumi tasemel.

«Tean, et Eesti ministeerium rääkis sellest Läti välisministeeriumiga päris kõrgel tasemel ja tänu sellele oleme jõudnud seisu, kus Fallile väljastatakse esialgu kaheks korraks Lätti sõitmise luba,» rääkis ta. «Sõidame mängule kolmapäeval, vajalikud paberid peaksid saama korda nädala alguseks.»

Teadupärast jätkab Fall Kalevis veel kahel hooajal ja Läti piiri on vaja ületada edaspidigi. Kostla avaldas lootust, et alates sügisest kehtib mängumehele juba alalisem sissesõiduviisa.

Kalev kannatas Falli puudumise tõttu tänavu mitu korda – kui meeskond mängis Lätis, istus tsenter Tallinnas, kui meeskond sõitis bussiga külla mõnele Leedu klubile, lendas Fall kohale lennukiga.

Kalevi ja VEFi vahelise veerandfinaali ajakava selgus eile. Neljapäeval, 22. märtsil mängivad meeskonnad Riias, sama nädala laupäeval kohtutakse Tallinnas. Juhul kui mängude seis jääb viiki 1:1, peetakse otsustav kolmas kohtumine 31. märtsil taas Riias.

Kuid on veel üks konks – vastavalt Eesti meistriliiga kalendrile peaks 23. märtsil Rakveres toimuma Tarva ja Kalevi kohtumine. See aga tähendaks, et Kalev peaks Balti liiga veerandfinaalide vahele jääval päeval põikama Rakverre. Sisulist tähtsust sel mängul ei ole ja sellele viidates ei taha Tarva peatreener Andres Sõber mängupäeva muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles