Rein Taaramäe toetab ohtlike teede vastu protestinud rattureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France’i 2. etapil jooksikute sekka kuulunud Rein Taaramäe (vasakult kolmas) tekitas koos seitsme kaaslasega kõvasti elevust.
Tour de France’i 2. etapil jooksikute sekka kuulunud Rein Taaramäe (vasakult kolmas) tekitas koos seitsme kaaslasega kõvasti elevust. Foto: Reuters/ScanPix

Tour de France’i uustulnuk Rein Taaramäe ei läbenud jalgrattamaailma tähtsaimal võistlusel mägesid oodata ning otsustas end juba teisel etapil proovile panna.


Kui sõidetud oli paarkümmend kilomeetrit, moodustas Taaramäe koos seitsme kaaslasega jooksikutegrupi. Vahe kasvas õige pea seitsmele minutile ja põgenike peas küpses mõte, et äkki õnnestub endi hulgast võitja selgitada.

Vahe peagrupiga hakkas aga jõudsalt vähenema ning umbes 35 km enne lõppu juhtgrupp rebenes ja hilisem võitja, prantslane Sylvain Chavanel (Quick Step) tulistas üksinda püüdmatusse kaugusesse.

«Saime aru, et meid püütakse kinni ja jäime peagruppi ootama. Mul polnud jalga, et Chavaneliga kaasa minna. Ta tegi ilusa numbri,» tunnustas Chavanelile 8.51 kaotanud ja 136. koha teeninud Taaramäe. Kokkuvõttes langes Cofidise rattur 33. kohalt 131. kohale ning jääb Chavanelist maha 8.37.

Vahefinišites teenitud punktid tõstsid Taaramäe mägironijate arvestuses kolmandaks. Juhib prantslane Jerome Pineau (Quick Step) 13 punktiga, koos Taaramäega on 8 silma kogunud ka Chavanel.

Skandaali tekitas Chavanelile järgnenud peagrupp, kes rahulikult üle finišijoone veeres. Sellega protestiti ohtliku raja vastu, sest sõidu lõpuosas juhtus mitu kukkumist. Külje pani maha ka Taaramäe.

«Sõitsin peagrupi taga umbes 10 km/h, kui ratas alt läks. Olime nagu tati peal – vihm muutis puudealuse õietolmuga kaetud tee ülilibedaks. Lisaks minule kukkus etapi käigus viis Cofidise meest,» rääkis Taaramäe.

Eestlase sõnul põhjustasid ratturite pahameele kitsad teed. «Kõik teavad, et Tour on tippsündmus ja osalevad sportlased keskmisest närvilisemad,» lisas ta. «Arvan, et kui 30 km enne lõppu poleks peagrupis suurt kukkumist olnud, saaduks Chavanel kätte.»

Täna sõidetaval kolmandal etapil, kus viimase 77,5 km sisse mahub seitse munakivilõiku, loodab Taaramäe riske vältida ja peagrupi lõpus püsida.

Kokkuvõttes järgnevad Chavanelile šveitslane Fabian Cancellara (Saxo Bank, +2.57) ja sakslane Tony Martin (HTC-Columbia, +3.07). Ameeriklane Lance Armstrong (Radioshack, +3.19) on viies ja hispaanlane Alberto Contador (Astana, +3.24) seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles