Venemaalt lahkudes miljoneid kaotanud rootslane: Ukraina õuduste kõrval on minu ohverdus väga väike

Karl Mihkel Eller
Copy
Lucas Wallmark Rootsi koondisega Pekingi olümpial.
Lucas Wallmark Rootsi koondisega Pekingi olümpial. Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

Rootsi jäähokimängija Lucas Wallmark otsustas peagi pärast Venemaa sõja algust Ukrainas lahkuda KHLi klubist Moskva CSKA. Nüüd avas ta viimaks oma otsuse tagamaid ning möönis, et kuigi kaotas lepingu enneaegse lõpetamise tõttu miljoneid kroone, siis ei ole see võrreldavgi kannatustega, mida peavad sõjas taluma ukrainlased.

«See riik alustas ebaseaduslikku sõda. Moskvas ei olnud turvaline olla, mu peas keerles nii palju mõtteid. Ka klubi on režiimiga tihedalt seotud. Tundsin, et ma ei taha sellest osa saada. Mul oli Rootsis kodus pere, kes ei saanud magada. Ma lihtsalt tahtsin siit ära saada,» ütles ta intervjuus Rootsi rahvusringhäälingule.

CSKAga lõpetatud leping tähendas, et Wallmark kaotas üle kümne miljoni krooni ehk ligi miljon eurot. «Arvestades, mida Ukraina pered kaotavad, ja õudusi, mis seal toimuvad, on minu ohverdus sellega võrreldes väga väike. Tegelikult pole millestki isegi rääkida,» ütles rootslane.

26-aastase mängija tulevik on lahtine, kuid võib öelda, et näiteks kolm tema kaasmaalast jätkasid pärast sõja algust CSKAs mängimist. «Ma ei kavatse oma jalga sinna enam kunagi tõsta. Nii palju võin öelda. Nüüd on aeg sõjale vastu seista,» lisas Wallmark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles