Soome rallitalendile tungiti autoroolis kallale, teda peksti ja kägistati

Postimees Sport
Copy
Sami Pajari sel suvel Rally Estonial. Foto on illustratiivne.
Sami Pajari sel suvel Rally Estonial. Foto on illustratiivne. Foto: Nikos Katikis/IMAGO/PanoramiC/Scanpix

21-aastane Soome rallisõitja Sami Pajari langes eelmisel suvel purjus vandaalide ohvriks, kes tungisid talle autoroolis kallale. Juunioride maailmameistrit kägistati ja peksti, kuid tema vigastused ei olnud tõsised. Eile mõisteti kallaletungijad kohtus süüdi ning nad said rahalised karistused.

Vahejuhtum leidis aset 2021. aasta juunis, Lahtist 40 km idas asuvas Ittis. 1994. ja 1998. aastal sündinud purjus mehed kõndisid teel ning takistasid liiklust, koos sõbraga sõitnud Pajari jõudis neile kannule ning vähendas kiirust.

Lõpuks olid nad sunnitud seisma jääma ning peagi jõudis nende taha veel üks auto, mille juht oli purjus noormeeste tuttav. Ühel hetkel tundus Pajarile, et olukord läheb ohtlikuks. Ta tagurdas, kuid sõitis otsa tema taga seisnud autole. Seejärel lõidki kaks purjus meest Pajari auto juhipoolse akna katki ning tungisid ralliässale kallale.

Ilta-Sanomate kirjeldusel oli tegemist jõhkra rünnakuga, Pajarit kägistati ja löödi rindkeresse. Ta sai kaelale ja rinnale verevalumid ning kägistamine oli nii karm, et Pajari hingamine muutus vahepeal raskeks. Ühtlasi rebenesid tema kapuuts ja seljas olnud särk.

Kuigi kaks purjus noormeest tunnistasid ennast juba menetluse ajal süüdi, siis aitas sellele kaasa Pajari sõbra filmitud video, mis jäädvustas kogu kallaletungi. Kohus mõistis meestelt välja vastavalt 850 ja 1000 eurot trahvi, lisaks tuleb neil Pajarile hüvitada auto parandamiseks kulunud 4000 eurot ja kanda kõik kohtukulud. Kokku läks «seiklus» neile maksma 6000 eurot.

Pajari tuli 2021. aastal juunioride maailmameistriks, lõppenud hooajal osales ta peamiselt WRC3-klassis. 2023. aastal sõidab ta Škoda meeskonnas kaasa terve WRC2 hooaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles