Eesti koondis näitas, et võib mängida head hokit

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagin Eesti koondise värava all, kuid vähemalt seekord ei lennanud litter väravavahi selja taha.
Sagin Eesti koondise värava all, kuid vähemalt seekord ei lennanud litter väravavahi selja taha. Foto: Liis Treimann

Eesti jäähokikoondis mängis Soomega nagu võrdne võrdsega ja kuigi lõpuks kaotati 2:3, lasti põhjanaabritel lüüa võiduvärav vaid pisut rohkem kui kaks minutit enne kohtumise lõppu. Seega pakuti 60 minutit nauditavat hokilahingut.
 

Mõistagi polnud vastasteks mullu kevadel maailmameistriks kroonitud mehed, vaid soomlaste järelkasv – noored mängumehed, kes peavad Soome au kaitsma aasta lõpus toimuval U-20 MMil. Täiskasvanute tiitlivõistluste teise divisjoni meeskonna jaoks oli selline vastane aga paras pähkel.

«Tundsin sellest meeskonnast kõiki mängijad, kolme poisiga mängin igapäevaselt ühes meeskonnas,» rääkis Eesti koondise noor ründaja Robert Rooba. «Tegemist oli tugeva satsiga, selle vanuseklassi parematest oli puudu vaid viisikujagu mehi, kes mängivad praegu SM-liiga otsustavaid kohtumisi. Kvaliteeti oli nende meeskonnas rohkem, meie trump oli aga suurem tahtmine.»

Eesti läks eilset mängu kaks korda juhtima, ent mõlemal korral lasti külalistel viigistada. Enne soomlaste võiduväravat oli Eestil võimalus ka kolmandat korda ette minna, kuid Mihkel Võrangu kiirpealetungi lõpetuseks olnud pealeviskest laksatas litter soomlaste värava põiklatti.

«Treener ütles pärast mängu, et varem ette antud mänguplaanist tuleb lõpuni kinni pidada. Meie seda seekord ei suutnud,» tõdes Eesti koondise kapten Kaupo Kaljuste. «Viimasel kolmandikul tekkisid viis viie vastu mängides rünnaku ja kaitse liinides vahed ja vastane pääses keskelt liiga kergelt ründama.»

Sama juttu rääkis Eesti koondise peatreener Dmitri Medvedev: «Mängu lõpus keskenduti liialt rünnakule ja see jättis kaitse auklikumaks. Meie meeskonna stiil peaks lähtuma siiski kaitsemängust – nii kavatseme tegutseda ka MMil.»

Medvedevi sõnul on kolmapäeval kogunenud koondis muutunud iga treeningu ja mänguga paremaks. «Esimese treeningu põhjal ei saa kunagi teha põhjapanevaid järeldusi,» nentis ta. «Mäng Soomega näitas, et ka väravavahid on mõlemad korralikul tasemel ja heas vormis.» Soome vastu kasutas peatreener värvasuul nii Villem-Hendrik Koitmaad kui ka Aleksandr Kolossovi.

Täna kell 17 kohtub Eesti koondis Rootsi U-20 esindusega. Rootslased krooniti aasta hakul selle vanuseklassi maailmameistriteks ja Tallinnagi saabus korralik esindus, kus koguni seitse meest on valitud NHLi draft’is. Jonas Brodini valis Minnesota Wild koguni kümnenda numbrina.

«Iga mänguga muutub vastane tugevamaks. Arvestades seda, et MMil kohtume kohe kahe kõige ohtlikuma vastasega, peaks see meile hästi mõjuma,» arvas Rooba.

Tänaseks mänguks jõuab kohale ka Eesti koondise kaitse tugitala Dmitri Rodin. Vahepeal kandis Rodin perekonnanime Suur, ent pärast muutusi isiklikus elus võttis tagasi oma endise nime.

See, kas 37-aastane vanameister täna ka jääle tuleb, selgub alles enne kohtumise algust. «Ta saabub alles hommikul ja võimaliku mängimise osas räägime temaga veel läbi,» märkis Medvedev. Lisaks on MMile sõitva koondisega liitumas ründaja Aleksandr Petrov.

Kaljuste sõnul tähendab kahe kogenud mängija lisandumine seda, et Eestil on MMil võimalik kasutada vähemalt kolme heal tasemel viisikut. «Teise divisjoni turniiri jaoks peaks meie meeskonnal jõudu jätkuma, seal pole kiirused siiski nii suured kui esimeses divisjonis,» arvas eile koondise kapteni kohuseid täitnud mees. Kas ta täidab kapteni kohuseid ka MMil Islandil, selgub hiljem. «Arvan, et see roll jääb ikkagi Rodinile, aga eks treenerid ja kaasmängijad otsustavad,» ei teinud kogenud mängumees kapteniks olemisest suurt numbrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles