Postimehe loetumad spordiartiklid* aastal 2020 (1)

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: TOM PENNINGTON/AFP

Postimehe loetumate artiklite seeria jätkub spordiühikutega. Millised 25 spordirubriigi artiklit olid tänavu kõige loetumad?

*Selles edetabelis pole ühtegi WRC-üllitist, sest neist tegime eraldi pingerea. Vaata seda SIIT.

1. Ott Tänak võitis Lõuna-Eesti ralli

Mõistagi ei sõidetud tänavu rallit ainult MM-sarjas. Augusti teises pooles toimunud Lõuna-Eesti ralli meelitas kohale näiteks Ott Tänaku, Sebastien Ogier', Thierry Neuville'i, Kalle Rovanperä ja Elfyn Evansi, kes kõik testisid septembri alguses toimunud Rally Estoniaks.

2. Kobe Bryanti tragöödia valguses. Tippsportlased, kes surid õhu- või liiklusõnnetuses

Jaanuari lõpus lahkus meie seast helikopteriõnnetuses hukkunud korvpallilegend Kobe Bryant. Postimees uuris, milliste spordikuulsuste eluküünal on kustunud õhu- või liiklusõnnetustes.

3. Kanepi juhtumi valguses. Sportlased, kes ei esinda koondist: jagelemised Cretuga ja seksivideoskandaal

Suure ülevaate tegime ka siis, kui selgus, et Kaia Kanepi ei esinda aasta alguses toimunud Fed Cup'il Eestit. Võtsime luubi all nii eestlased kui ka välismaalased, kes pole ühel või teisel põhjusel pikemat aega oma kodumaad esindanud.

Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com

4. Suur ülevaade: kas ja kuidas mõjutab sportlase-treeneri intiimsuhe tulemust?

Suured ülevaated on Postimehe lugejate seas olnud väga menukad. Seda formaati kasutasime ka siis, kui uurisime, kas ja kuidas on mõjutanud sportlase ning treeneri intiimsuhe tulemust.

5. Grete Gaim avameelselt ränkraskest menstruatsioonist: günekoloog mainis, et võib-olla lahendaks sünnitamine mu mure

Laskesuusataja Grete Gaim on olnud paljude spordijälgijate pilkeobjektiks. Küll ei jõua ta suusatada ega oska lasta, küll on ta sporditurist, kellelt ei tasu midagi loota. Jah, pahatihti ongi tulemused kehvad, kuid sinna sekka on jõudnud ka mõni õnnestumine. Avameelses Facebooki tehtud postituses selgitas eestlanna, miks pole tal igal võistlusel hästi läinud, kuigi ta näeb edu nimel ränka vaeva.

6. Tänak lõpetas esimese asfaldiralli Hyundai roolis teisena, võitis tiimikaaslane Neuville

Augusti alguses kihutati Põhja-Itaalias Alba asfaldiralli, kus osalesid näiteks Tänak ja Neuville. Võidu noppis belglane, eestlane oli teine.

7. Üllatusmees Lillemets alistas Uibo ja krooniti Eesti meistriks

Risto Lillemets.
Risto Lillemets. Foto: Facebook

Lasnamäe kergejõustikuhallis peetud rahvusvahelise mitmevõistluse võitis  hispaanlane Jorge Urena 6091 punktiga. Teise koha ja Eesti meistritiitli seitsmevõistluses teenis Risto Lillemets, kel jäi neli punkti puudu 6000 punktist. Kolmandal kohal lõpetas Oleksei Kasjanov (5958) ning neljandal real lõpetas kümnevõistluse MM-hõbe Maicel Uibo (5924).

8. Dopinguarst Schmidt avaldas patustanud Eesti suusatajate kohta huvitava detaili

Saksa meediaväljaanne ARD avaldas videoloo kõmulisest dopinguarstist Mark Schmidtist. Juttu tuli ka Eesti suusatajatest Karel Tammjärvest, Andreas Veerpalust ja Algo Kärbist, kes ei tarvitanud ainult veredopingut, nagu algselt öeldi.

9. Olümpiavõitja: Andreas Veerpalu dopingupatt on minu elu üks suuremaid pettumusi

Mullu Seefeldi MMil arreteeritud ja hiljem dopingu tarvitamise eest võistluskeelu saanud Andreas Veerpalu on piltlikult öeldes kadunud kui tina tuhka. Rootsi väljaanne Expressen vestles legendaarse murdmaasuusataja Frode Estiliga, kelle sõnul on Veerpalu patustamine tema elu üks suuremaid pettumusi.

10. Oleg Gross: maksan 100 000 eurot Rally Estonia eest ära

Aasta alguses kõditas meeli Rally Estonia ja Eesti Autospordi Liidu (EAL) vaheline tüli. Ohtralt pakkus jututeemat 100 000 euroni suurenenud registreerimistasu, mille EALi juhatuse liige Oleg Gross lubas ise ära maksta. Veidi hiljem teatati aga pressikonverentsil, et tänavu Rally Estoniat ei toimu. Õnneks lõppes kõik siiski hästi ning tänaseks on osapooled vaenukirve maha matnud.

11. Sildarude kohtusaaga jätkub seltsinguvara teemal

Pool aastat tagasi sai teatavaks maailma freestyle-suusatajate paremikku kuuluvate Kelly ja Henry Sildaru pere lagunemine, 10. detsembril jõudis saaga järgmise etapini. Harju Maakohtus toimus eelistung seltsinguvara teemal. 

12. Kohila rallisprindil sõitis auto publikusse, kaks last viidi haiglasse

29. augustil Kohilas toimuval rahvasprindi üritusel kihutas üks ekipaaž teelt välja. Õnnetuses said vigastada kaks last.

13. Ott Tänak võitis Viru ralli mäekõrguse ülekaaluga

Autoralli Eesti meistrivõistluste esimene etapp oli juuli alguses toimunud Viru ralli, mille võitis Hyundai WRC-autoga kihutanud Tänak.

Ott Tänak ja Martin Järveoja Viru rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Viru rallil. Foto: Ain Liiva

14. Sildaru sai kuldmedali võidust teada eriti ootamatult

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru sai X-mängude rennisõidu kuldmedali võidust teada alles siis, kui talle all finišialas autasu kaela riputati.

15. Noor jänki purustas Usain Bolti võimsa maailmarekordi, kuniks saabus karm tõde

Zürichis peetud Inspiration Games'il säras meeste 200 m jooksu järel tablool võidumehe Noah Lyles´i uskumatuna näiv aeg 18,91. Mõne aja pärast teatasid aga korraldajad, et distants oli nende vea tõttu 185 m.

16. Olümpiavõitja Itaalia koroona-katastroofist: kirstud seisavad surnuaia kõrval virnas, sest pole kedagi, kes neid mataks

2018. aasta Pyeongchangi taliolümpia tšempion Michela Moioli rääkis avameelselt ülimalt nukrast koroonaolukorrast Itaalias. 

17. Erimeelsused lõid perekond Sildaru kahte leeri

Eesti parimad freestyle-suusatajad üles kasvatanud Sildarude perekond on jagunenud kahte leeri.

18. Ott Järvela viitas, et Tänak on kehv kaotaja, kes tekitas pettumust

Jaanuari alguses eetrisse läinud Kuku Raadio saates «Spordireporter» sõnas üks saatejuhtidest Ott Järvela, et autoralli maailmameistri Ott Tänaku otsus mitte võtta osa «Spordiaasta tähed 2019» galast valmistas paljudele kohalviibinutele nördimust.

19. Kelly Sildaru võitis noorte olümpial kulla!

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru avas tänavuse hooaja pauguga, kui tõusis Lausanne'is toimuval noorte olümpial pargisõidus poodiumi kõrgeimale astmele.

Kelly Sildaru X-mängudel.
Kelly Sildaru X-mängudel. Foto: Liz Copan/AP

20. Ametlik: Rally Estonia jääb ära!

Rally Estonia korraldajad teatasid, et 2020. aastal võistlust ei toimu. Selgitusi jagasid korraldustiimi põhiliikmed Tarmo Hõbe, Urmo Aava ja Silver Kütt. Mõned kuud hiljem selgus, et Rally Estonia siiski toimub ning pääseb ka MM-kalendrisse! 

21. Neurokirurg: Michael Schumacher on tundmatuseni muutunud

Rohkem kui kuus aastat tagasi suusamäel kukkunud, koomasse langenud ja sealtsaati avalikkuse pilgu alt eemal oleva endise vormeliässa Michael Schumacheri tervise kohta pole infot õieti tilkunud. Üks Itaalia neurokirurg rääkis avameelselt, millises seisundis Schumacher praegu tõenäoliselt on.

22. Koroonaviirus möllab spordimaailmas, Eesti sport seisab vähemalt maini

Koroonaviiruse tõttu jäeti maailmas ära või lükati edasi ridamisi spordivõistlusi. Valitsus kuulutas 12. märtsil Eestis välja eriolukorra, mille järgi ei tohtinud 1. maini spordivõistlusi korraldada. Ka mujal maailmas tõi koroonaviirus piiranguid. Postimees vahendas koroonaviirusega seotud spordisündmuste muudatusi otseblogi kaudu.

23. Viiekordne NBA meister Kobe Bryant hukkus helikopteriõnnetuses

NBA kõigi aegade suuremaid korvikütte, viiel korral suurliiga võitjaks kroonitud Kobe Bryant hukkus Californias toimunud helikopteriõnnetuses.

Kobe Bryant.
Kobe Bryant. Foto: USA TODAY USPW/USA TODAY Sports/Scanpix

24. Pealtvaataja surmaga lõppenud ralli korraldajad pääsesid kohtus puhta nahaga

Märtsi lõpus sai Soomes lõpplahenduse kuu aega kestnud kohtuprotsess 2018. aasta suvel ühel kohalikul rallil toimunud traagilise õnnetuse üle, kus suri 1962. aastal sündinud naine. Esiti süüdistati viit inimest – nelja korraldajat ja üht turvameest – ettevaatamatusest surma põhjustamises, kuid prokurör otsustas sellest taganeda.

25. Kiirusel 841 km/h hukkunud naisele anti postuumselt Guinnessi rekord

USA võidusõitja Jessi Combs pääses postuumselt Guinness rekordite raamatusse. Ta on naine, kes juhtis maa peal kõige kiiremini sõitnud mootorsõidukit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles